Osmangazi Ortaokulu Tarihçe

Osmangazi Ortaokulu Tarihçe

22.11.2019 1136

 OSMANGAZİ ORTAOKULU

Okulumuz Osmangazi Ortaokulu olarak 1964 yılında eğitim öğretime açıldı. Şimdiki binaya 1968 yılında taşındı. 1998 yılında ülke genelinde ilköğretimde 8 yıllık kesintisiz eğitime geçiş nedeniyle Okulumuzun adı Orhangazi İlköğretim Okulu olmuş, 2012 yılında 4+4+4  sistemine geçildiğinden okulumuzun adı Orhangazi Ortaokulu olarak değişmiştir.

Okul binamız 3 katlıdır. Her kat 10 derslikten oluşmaktadır. Ancak, Kütüphane, Fen Bilimleri Laboratuvarı, Bilişim Teknolojileri Dersliği, Zekâ Oyunları Atölyesi, Teknoloji Tasarım Dersliği, Görsel Sanatlar Dersliği, Toplantı Salonu, Destek Odası, Mescit olarak da kullanılan mekânlar dışında, dershane olarak kullanılan derslik sayısı 20'dir.

2018-2019 öğretim yılı itibariyle Okulumuzda Müdür, Müdür Yardımcısı dışında 30 öğretmen, 1 memur ve 1 hizmetli kadrolu olarak görev yapmaktadır. Temizlik ve özel güvenlik hizmetleri İş-Kur İl Müdürlüğü'nün destekleriyle sürdürülmektedir. Öğrenci sayısı 480, şube sayısı 18'dir. Her dershane ve mekânlarda etkileşimli tahtalarımız mevcut olup, derslerde etkin olarak kullanılmaktadır. Öğretmen eksiğimiz yoktur. Okul merkezi ısıtma sistemi(doğalgaz) ile ısıtılmaktadır. Okulumuzda normal öğretim (tekli eğitim) yapılmaktadır.

Okulumuzda akademik başarının yanı sıra değerler eğitimi ve sportif çalışmalara önem verilmektedir. Yüzme, atletizm, futbol, voleybol, oryantring takımlarımızın olduğu spor dallarıdır.Tekvando, Karate ve jimnastik müsabakalarına bireysel katılımımız söz konusudur.

Okulumuzda sosyal sorumluluk çalışmaları olarak, sıfır atık projesi, tekerlekli sandalye ihtiyacı olanlar için mavi kapak, çevrenin korunmasına yönelik kullanılmış yağ, tükenmiş piller, atık kâğıt, plastik atıklar toplanarak STK işbirlikleriyle proje şeklinde sürdürülmektedir. E twinning projeleri okulumuzda yürütülmektedir.

Okulumuz olası bir afet durumuna karşı "Önleyici Çözüm" politikamız gereğince hazırlıklıdır. Yangın, deprem ve tehlikelerine karşı yılda iki kez tatbikat yapılarak öğrencilerimizin bilinç düzeyi arttırılır. Ayrıca her katta yangın söndürme sistemi ve yangın söndürme tüpleri kullanıma hazır halde tutularak çalışanların ve öğrencilerin güvenliği sağlanır.

Öğrencilerimiz daha çok Osmangazi ve Sümer Mahallelerinde ikamet etmektedirler. Öğrenci velilerimizin çoğunluğu, öğretmen, memur, işçi, esnaf ve emeklilerden oluşmaktadır.

Okulumuz Osmangazi Mahallesi Basın Şehitleri Caddesi üzerinde olup,  Merkez Odunpazarı İlçesine bağlı, şehir merkezine çok yakın mesafededir. Tren garına yaklaşık bir kilometre uzaklıktadır. Okulumuza şehir merkezinden 9,11,16 nolu şehir içi halk otobüsleri ve 3,5,19,23,28 nolu şehir içi dolmuşlarla ulaşılabilir

Okul bahçemiz 10500 metrekare alanı birbirinden bağımsız basketbol, voleybol, futbol sahası (halı saha) ve 4500 metrekare yeşil alanı ile devlet okulları arasında en geniş alana sahiptir.

Okulumuz 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında isim değişikliği yapılarak Osmangazi Ortaokulu olarak eğitime devam etmektedir.